Omgeving


bollenvelden_egmond_600x400.jpg
strand.jpg
duin.jpg
HIgh_Tea_Creightons.jpg

In elk seizoen is er in Egmond van alles te beleven, te zien en te doen, voor jong en oud! Egmond aan zee is een echte familiebadplaats en op ieder moment kun je genieten van het strand en de zee. Heerlijk een potje zonnebaden, een lekkere fris neus halen en lekker uitwaaien.

Vanuit het terrein van Egmond Holiday loop of fiets je zo het prachtige duingebied in naar kilometerslange autovrije wandel- en fietspaden. Bij de ingang van de duinen vind je overzichtsborden met verschillende wandel – en of fietsroutes.

Het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd in de Egmonden, van braderie in de zomermaanden tot een nieuwjaarsduik in de zee en de halve marathon.

In het voorjaar is het weer genieten van de bollenvelden, maar in de omgeving is nog meer te beleven en te bekijken denk eens aan het slotkapel uit 1227 met de ruïnes van het slotkasteel in Egmond aan den Hoef, in Egmond-Binnen wonen en werken nog altijd Benedictijner monniken in de Abdij. Een bezoekje aan de galerie, winkel, stiltecentrum en de vlindertuin is ook zeker de moeite waard.

Egmond is ook een mooie uitvalsbasis voor een bezoekje aan bijvoorbeeld Alkmaar of Amsterdam per auto, maar ook goed bereikbaar vanuit Castricum en/of Heiloo per trein.

Sportief gezien is er ook voldoende te beleven, 2 maneges aan de Herenweg voor een rit door het duin of met een huifkar de paden op of voor de durfallen Kitesurfen op het strand.